in ,

De #1 Manier Om Je WC Sprankelend Schoon Te houden

Deze tip maakt je WC schoon houden een stuk makkelijker

Niemand houdt ervan om het toilet schoon te maken. Terwijl andere huishoudelijke taken ons in staat stellen afstand te houden van vuil, vereist het schrobben van de badkamer dat we van dichtbij en persoonlijk kennismaken met één van de vervuildste plekken in huis. Om dit karwei gemakkelijker te maken, is het handig om het aan te pakken met een efficiënt plan, zodat je dit klusje snel kan klaren. Als je die nog geen hebt, vrees dan niet. We vroegen schoonmaakexperts hoe het toilet schoon te maken en sprankelend te houden.

Onderhoud staat centraal.

Het regelmatig schoonmaken van jouw toilet is de sleutel tot een hygiënisch huis. “Als je dit doet, minimaliseert je de opeenhoping van ziektekiemen en bacteriën die schadelijk kunnen zijn voor jouw gezondheid, vooral als je kleine kinderen in huis heeft”, zegt Diana Rodriguez-Zaba, eigenaar van schoonmaakbedrijf ServiceMaster.

Dat gezegd hebbende, wil je het toilet minstens één keer per week schoonmaken, stelt Rodriguez-Zaba voor. Als je weinig tijd hebt en geen grondige reiniging kunt voltooien, schrob je de binnenkant van het toilet gewoon een minuut lang met een in de supermarkt verkrijgbare toiletpotreiniger en veeg je de zitting en andere delen van het toilet schoon met een desinfecterend doekje. Hierdoor blijft uw toilet mooi onderhouden, zodat u nooit te veel moeite hoeft te doen om oude vlekken te verwijderen.

Gebruik dit hoofdingrediënt.

Er is één huishoudelijk artikel dat door verschillende van onze schoonmaakexperts wordt aanbevolen om je toilet sprankelend schoon te houden: waterstofperoxide. U kunt dit product gebruiken om uw toilet tussen diepe reinigingen door te desinfecteren en om hardnekkige vlekken weg te schrobben.

Waterstofperoxide kan het beste worden gebruikt tussen diepe reinigingen als ontsmettingsmiddel. Het is een geweldig alternatief voor bleekmiddel en doodt bacteriën, schimmels en virussen, volgens de Cleveland Clinic. “Spuit eenvoudigweg uw toiletpot in met waterstofperoxide en laat het een paar minuten rusten voordat u het doorspoelt om netheid en frisheid te behouden”, zegt Leanne Stapf, chief operating officer en schoonmaakexpert bij The Cleaning Authority. Veeg af met een microvezeldoek of keukenpapier voor een onmiddellijke verfrissing.

Voor hardnekkige vlekken moet je je schoonmaakmiddel langer laten intrekken. Rodriguez-Zaba raadt aan om ongeveer een halve kop waterstofperoxide aan de toiletpot toe te voegen en een komborstel te gebruiken om de oplossing gelijkmatig over het toilet te verdelen. Laat het waterstofperoxide 30 minuten zitten en spoel het dan door.

Volg deze methode.

Voor dagen van grondige schoonmaak helpt deze methode je om je toilet sprankelend schoon te krijgen, zegt Adriana Aziz, operations manager van de schoonmaakdienst MaidForYou. Voeg eerst 1/4 kopje borax toe aan het toilet en spoel het rond met water en je toiletborstel. Voeg vervolgens een kopje azijn toe en laat de oplossing 20 minuten staan.

Terwijl de oplossing zit, gebruik je een desinfecterende spray op de andere delen van je toilet. “Dit omvat de wc-bril en het reservoir”, zegt Aziz. “Vergeet niet om onder de toiletbril schoon te maken, dit is een van de smerigste plekken van het toilet.” Zodra de borax en azijn tijd hebben gehad om in te trekken, gebruik je een toiletborstel om de binnenkant van de kom te schrobben. Spoel het toilet door en het moet sprankelend schoon zijn.

Droog je toiletborstel.

Nadat je klaar bent met het schrobben van je toilet, kom je misschien in de verleiding om je spullen op te bergen en uit de schoonmaakmodus te stappen. Niet zo snel! Rodriguez-Zaba merkt op dat je je penseel opzij wilt zetten om er goed (en hygiënisch) voor te zorgen. “De grootste fout die ik zie, is dat mensen hun kom schrobben en de borstel meteen terug in de houder plaatsen”, zegt ze. “Hierdoor wordt de borstel uiteindelijk erg vuil en vies omdat hij wordt ondergedompeld in stilstaand water dat vol zit met bacteriën.” Laat de borstel in plaats daarvan aan de lucht drogen door hem ongeveer een uur tussen het toilet en de toiletbril te plaatsen. Op die manier heb je een sprankelend schoon toilet en toiletborstel, zodat elke reiniging net zo effectief kan zijn als de vorige.

Bron: BestLife
Beeld: Pexels