in ,

18 x Tussendoortjes met Weinig Calorieën

Lekkere trek hebben we allemaal weleens. Maar om dan een hele zak chips naar binnen te werken? Oké, soms kan het echt wel even lekker zijn, maar als je dat elke dag doet, loopt het op den duur de spuigaten uit. Beter kun je dus gaan voor een snack met weinig calorieën, maar die je trek wel stilt.

We zetten een paar tussendoortjes op een rijtje voor je. En nee, ‘onder de 100 calorieën’ betekent niet dat je nooit meer iets lekkers mag eten. Hierbij 18 Tussendoortjes onder de 100 calorieën:

Edamame-bonen

Je koopt edamame in zakken bij de toko (in de diepvries). Een handvol edamame van ongeveer 75 gram (met schil) bevat 100 calorieën. Bereiden is simpel: kook wat water in een steelpan en zodra het water kookt, voeg je de bevroren boontjes toe. Kook ze niet langer dan vijf minuten, anders worden ze papperig. Heerlijk met wat grof zeezout on top. Nog nooit gegeten? Je eet de peul niet, maar wipt de boontjes eruit.

Blauwe bessen

Van blauwe bessen kun je ruim 150 gram eten en toch onder die 100 kilocalorieën blijven. Bijkomende voordelen: de bes bevat weinig calorieën, maar veel vezels, vitamine C en K.